X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Valeriu Lazăr: În relaţiile cu FMI, Moldova s-a întors la situaţia din noiembrie 2009

25 mar. 2013,, 10:01   Economie
3487 1
Foto: moldova.org
În relaţiile cu FMI, Moldova a revenit la situaţia din noiembrie 2009, cînd nu avea niciun fel de înţelegeri cu FMI. Despre aceasta a declarat vineri în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ al Ministerului Economiei, viceprim-ministrul, ministrul Economiei în exerciţiu, Valeriu Lazăr.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a spus că motivul acestei situaţii constă în comportamentul Guvernului R.Moldova în raport cu FMI.

"Pentru reluarea relaţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, este necesară anularea unui şir de proiecte de legi, care au fost aprobate", a anunţat Lazăr, menţionînd că "populismul costă scump".

Vizita unei noi misiuni de evaluare a FMI, planificată pentru data de 27 februarie, a fost amînată pentru un termen nedeterminat. FMI a anunţat că misiunea a fost amînată după o înţelegere cu autorităţile.

Între timp, FMI a îndemnat autorităţile să ducă la bun sfîrşit măsurile necesare şi să asigure, în acest fel, îndeplinirea programului. Ceea ce presupune, stabilizarea situaţiei la Banca de Economii şi aprobarea politicilor necesare în sfera bugetar-fiscală în conformitate cu înţelegerile la care s-a convenit în timpul misiunii FMI din noiembrie 2012.

Prim-ministrul Vlad Filat anunţase că vizita FMI a fost amînată din cauza instabilităţii politice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?