Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Lazăr: Betonul AIE-3 va fi de calitate superioară, ori nu va fi deloc

22 mar. 2013,, 18:10   Politică
9388 18
Foto: moldnews.md
Acordul AIE 3 ar putea fi semnat pînă la sfîrșitul lunii martie. Despre aceasta a anunțat negociatorul din partea Partidului Liberal, Corina Fusu, după ce a ieșit de la ce-a de-a șasea rundă de negocieri cu reprezentanții partidelor din fosta AIE 2.

Potrivit lui Fusu, textul acordului este aproape gata. „Azi am continuat discuțiile pe disfuncționalitate în anumite instituții. Vom analiza toate amendamentele și ne-am propus ca pînă la sfîrșitul lunii martie să încheiem negocierile”, a declarat Fusu.

Totodată ea a specificat că în urma discuțiilor de azi, negociatorii au ajuns la concluzia că „o dată cu semnarea unui nou acord, AIE 3 trebuie să vină într-o haină nouă și să fie credibilă în fața cetățenilor”.

La rîndul său, negociatorul PLDM Vadim Pistrinciuc a spus că noul acord „va contribui la eficientizarea procesului de luare a deciziilor și va responsabiliza instituțiile din toate domeniile”.

„Avem analiză bună asupra disfuncțiilor în procesul de administrare”, a menționat Pistrinciuc.

Totodată, negociatorul PDM, Valeriu Lazăr susține că pînă la moment nu există probleme care nu ar putea fi depășite și că toată lumea cade de acord că AIE 3 trebuie să ofere o guvernare mai eficientă.

„Am finalizat o etapă neplăcută, dar utilă. Am văzut de ce casa s-a ruinat, am depistat disfuncțiile la diverse niveluri și am găsit anumite piese importante la temelia casei. După negocierile, betonul ori va fi de calitate mai superioară, ori nu va fi deloc”, a spus Lazăr.

Totodată, negociatorii au spus că încă nu am ajuns la momentul partajării instituțiilor.

Discuțiile privind formarea AIE 3 vor continua marți, 26 martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?