Limba oficială a site-ului președinției a fost schimbată

Limba oficială a site-ului președinției a fost schimbată

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, înaugurat acum două zile în funcție a schimbat limba oficială a site-ului președinției din română în moldovenească, transmite NOI.md

Astfel, dacă pînă acum vizitatorii site-ului președinției puteau alege din limba română, rusă sau engleză, începînd cu prima zi de mandat a președintelui Igor Dodon, site-ul președinte.md oferă vizualizarea site-ului în limba moldovenească, engleză și rusă.

Conform constituției, limba de stat a Republicii Moldova este cea moldovenească. În același timp, Curtea Constituțională a decis ca limba de stat este română, ghidînduse dupe declarația de independență a Republicii Moldova. Noul președinte Igor Dodon, susține că limba moldoveneasca este limba oficială a statului și limba sa nativă.  

Comentarii Adăugați un comentariu27 comentari

karateli 25 dec. 2016,, 12:16

trebuie de pus punct problemei - suntem MOLDOVENI, dar vorbim limba ROMANA! lucru recunoscut chiar si de rusi (incepid cu lenin - http://romanism.ro/marx-engels -si-lenin-despre-basarabia/) si desigur jirik - https://www.youtube.com/watch? v=x3PIwcDMA2Y (min 1.10)

SLAVA 25 dec. 2016,, 12:34

PRIMA GRESALA A PORNIT......SALARI, PENSII, NU LIMBA....

Patriot 25 dec. 2016,, 12:37

Slava Moldovei! URA!

Ivanusca 25 dec. 2016,, 15:39

Preşedintele ţării are perfectă dreptate

Alex 25 dec. 2016,, 16:09

Iertare vecinii mei moldoveni, eu nu stiu a vorbi decat Romaneste.

Sper totusi sa intelegeti cumva,in vre-un fel, poate cu google translate, ce scriu.

Nu inteleg de ce compatriotii mei il critica pe Dl Dodon atat de mult, mie imi pare clar ca in fiecare zi da dovada de patriotism si nationalism. Isi iubeste tara mai mult decat orice altceva si ar face orice pentru ea.

Rusia nu ar putea cere un patriot mai mare.

offff 25 dec. 2016,, 16:19

veneticii în țara aceasta se bucură, iar băștinașilor degrabă le vor zice "разговаривай на нормальном языке"

Poliglot 25 dec. 2016,, 16:56

Limba moldovenească este aceeași cu limba română. Nu sunt diferențe așa încât cei care vorbesc româna să nu se înțeleagă cu cei care vorbesc moldovenește.
De ce americanii din SUA sau australienii din Australia spun că vorbesc engleza, de ce austriecii și elvețienii spun că vorbesc germana dar acest președinte care pare a fi vândut Moscovei spune că vorbește o altă limbă decât cea vorbită și înțeleasă de locuitorii de pe ambele maluri ale Prutului?
Rușii din Moldova vorbesc altă limbă decât rusa? Există mai multe denumiri ale limbii ruse în toată lumea?
Atunci de ce limba română trebuie să se cheme altfel dacă e vorbită în altă țară?

Vik 25 dec. 2016,, 17:24

Чтобы завершить начатое , ему просто необходимо вернуть кириллицу, т.к. это будет не полноценный язык, а румынский с молдавским назвагием. Посмотрим как это у него получится

в точку... 25 dec. 2016,, 18:04

Сколько лет ,,румынскому" языку и сколько ,,молдавскому"?

Почему англичане не переходят в таком случае на ,,американский" язык, чтобы также не самоунижаться, по аналогии с носителями молдавского, также и испанцы не признают свой язык кубинским и т. д.

Получается, что некоторая прослойка молдован, готова душу свою продать, лишь бы отречься от своих предков. Это как же необходимо ненавидеть самих себя...

? 25 dec. 2016,, 19:02
Spam
captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu