X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Odată cu venirea lui Dodon a fost sfinţită reşedinţa preşedintelui (VIDEO)

24 dec. 2016,, 15:30   Politică
8240 5

La reşedinţa preşedintelui Moldovei astăzi, 24 decembrie, preoţii au sfinţit noul loc de muncă al lui Igor Dodon, comunică NOI.md.

Ceremonia de purificare spirituală a reşedinţei şefului statului a avut loc în ziua următoare după ce ea a fost părăsită de fostul preşedinte, Nicolae Timofti. Slujitorii clerului după ce au finalizat partea principală a ceremoniei, i-au urat lui Igor Dodon succese la noul loc de muncă, menţionînd importanţa ei pentru viitorul întregii ţări. Mesajul din reţelele sociale, unde este publicată fotografia de la ceremonie, Dodon l-a completat cu cuvintele: „Aşa să ne ajute Dumnezeu. Moldova are viitor!”.

Şeful statului a început deja munca cu echipa din 10 consilieri, numele cărora el le va anunţa luni, 26 decembrie. După cum a comunicat personal Igor Dodon, printre adepţii lui vor fi persoane responsabile de subiecte juridice şi relaţii cu guvernul şi parlamentul, de soluţionareaproblemelor în domeniile apărării, politicii externe, economiei, social, educaţional, cultural, ştiinţific, agroindustrial, precum şi în sfera reintegrării Moldovei cu Transnistria şi raporturile cu diaspora. Va fi, de asemenea, anunţat şi numele purtătorului de cuvîndt al preşedintelui.

Igor Dodon a fost oficial investit în funcţia de preşedinte vineri, 23 decembrie, în cadrul ceremoniei de inaugurare. El a depus jurămîntul în faţa judecătorilor Curţii Constituţionale, membrilor guvernului şi parlamentului, precum şi în faţa concetăţenilor, substituindu-l în acest post pe Nicolae Timofti.

Vă amintim că Igor Dodon pe 13 noiembrie a cîştigat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care pentru prima data din anul 1996 s-au desfăşurat cu participarea întregului popor. Fostul preşedinte al Partidului Socialiştilor a învins în disputa cu candidatul din Partidul “Acţiune şi Solidaritate” Maia Sandu, acumulînd peste 52% din sufragiile alegătorilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?