Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Un dispozitiv exploziv a fost neutralizat la Bruxelles

24 dec. 2016,, 03:00   Externe
1881 0

Un pachet suspect observat în faţa sediului Federaţiei turce din Belgia, pe strada Josaphat 72, în Schaerbeek, era de fapt un dispozitiv exploziv, a anunţat un purtător de cuvînt al Parchetului din Bruxelles, Denis Goeman, potrivit agenţiei de presă Belga, citată de site-ul La Dernière Heure, care precizează că dispozitivul a fost „neutralizat“.

Dispozitivul, care consta într-o butelie de gaz şi un dispozitiv incendiar, scrie DHnet.be citînd surse neidentificate, a fost găsit în faţa clădirii într-o pungă de platic.

Un perimetru a fost delimitat, iar dispozitivul a fost neutralizat de genişti.

Laboratorul poliţiei federale a venit la faţa locului, iar o anchetă este în curs.

Nicio arestare nu a fost operată, adaugă publicaţia.

„Atunci cînd a sosit poliţia, a găsit efectiv pachetul suspect şi a blocat imediat drumul, între strada Olivier şi strada Philomène. O sală comunală de pe strada Josaphat a fost deschisă pentru a primi persoanele care nu se mai puteau întoarce acasă. Aceşti locuitori din cartier au primit cafea“, a anunţat cabinetul primarului Bernard Clerfayt.

Situaţia a revenit la normal între timp.

„Parchetul trebuie acum să examineze în detaliu pentru ca să stabilească dacă ar fi putut să explodeze sau dacă (pachetul) a fost plasat doar pentru a provoca panică“, a declarat un purtător de cuvînt al parchetului. Perimetrul de securitate a fost în mare parte ridicat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?