Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei vor înainta moţiunea de cenzură împotriva lui Formuzal

22 mar. 2013,, 14:38   Societate
3222 0
Foto: vfokuse.md
Deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei iniţiază procedura de acordare a votului de neîncredere başcanului autonomiei, Mihail Formuzal. Deputatul Ivan Burgudji a adus dovezi, care demonstrează că başcanul a comis multiple încălcări, care permit înaintarea moţiunii de cenzură. Formuzal este acuzat de încălcarea premeditată a normelor şi legilor republicii, privind statutul juridic special al autonomiei, precum şi a deciziilor Adunării Populare.

„Nu se pune problema înlăturării başcanului de la putere. Noi cerem ca el să activeze în cadrul legal, dorim să-l impunem să muncească. Dacă nu va înţelege acest lucru, vom fi nevoiţi să ne despărţim de el”, a menţionat Burgudji.

Potrivit deputatului, Adunarea Populară a creat o comisie specială din 25 de parlamentari, care urmează să aprecieze activitatea başcanului şi să examineze posibilitatea iniţierii procedurii de acordare a votului de neîncredere. Deputaţii au precizat că după anunţarea votului de neîncredere nu se preconizează organizarea unui referendum, ci va fi stabilită data noilor alegeri.

„Başcanul greşeşte amarnic atunci, cînd spune că va trebui organizat un referendum, la care decizia urmează să fie luată cu vorul a 50%+1 din alegători. E adevărat, legea prevede acest lucru, însă noi avem posibilitatea unică de a demite başcanul fără referendum: în cazul în care 24 de persoane vor susţine votul de neîncredere, vom putea anula hotărîrea ilegală din anul 2010 privind stabilirea alegerilor başcanului şi vom anunţa alegeri noi. Astfel, şi bani vom economisi, şi situaţia o vom depăşi”, a conchis Burgudji.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?