Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Curtea de Apel Comrat a validat 14 mandate ale deputaților găgăuzi

23 dec. 2016,, 12:07   Politică
1746 0

Curtea de Apel Comrat a validat ieri mandatele a 14 deputați al Adunării Populare a Găgăuziei, care au fost aleși pe 4 decembrie în cadrul turului doi.

Directorul executiv al organizației neguvernamentale „Piligrim-Demo”, Mihail Sercheli, a menționat pentru „Infotag” că ținînd cont de faptul că anterior au fost validate 17 mandate ale deputaților aleși pe 20 noiembrie, noua componență a Adunării Populare a Găgăuziei își poate începe activitatea, deoarece au fost aleși 31 parlamentari din 35.

Totodată, instanța de judecată a declarat nule alegerile de la secția de votare nr. 1/2 din Comrat, în baza contestării depuse de unul din concurenții electorali, Vitalie Dragoi. Totodată, instanța a refuzat să-l excludă din cursa electorală pe oponentul acestuia Dmitri Constantinov.

„La această secție se va vota repetat. Data alegerilor va fi stabilită ulterior, la fel ca și data votării la alte trei secții”, a anunțat Sercheli.

Acum trei zile procurorii i-au reținut pe secretarul Consiliului de observatori al companiei „Teleradio Găgăuzia”, Anatoli Mavrodi, și șefa secției de votare nr. 1/2 din Comrat, Elena Todorova, sub acuzația de corupere a alegătorilor și falsificarea alegerilor. Cei doi au fost reținuți în baza declarațiilor unor martori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?