X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova sînt 128 de apartamente sociale finalizate, alte 279 – în lucru

22 dec. 2016,, 12:40   Societate
1972 0

Pe parcursul anului curent, în Republica Moldova s-a lucrat intensiv la construcția apartamentelor sociale. Astfel, persoanele nevoiașe din raioanele Soroca și Hîncești deja pot beneficia de un astfel de apartament, informează NOI.md.


Managerul Comitetului de supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului (UIP II), Iunona Lungul, a menționat în cadrul unei ședințe că pe parcursul anului curent au fost finalizate locuințele sociale inițiate în toamna anului 2014 în raionul Soroca și Hîncești. La fel, au continuat lucrările de construcție în raioanele Ialoveni și Nisporeni, demarînd, totodată, construcția locuințelor în raionul Leova.

În prezent sînt date în folosință 128 de apartamente. Alte 279 de apartamente sînt gata în proporție de 70%. În primăvara anului viitor, va demara construcția a 112 locuințe sociale în raioanele Fălești și Rezina.

Iată categoriile de cetățeni care pot beneficia de un apartament social: persoanele cu dizabilități severe; persoanele orfane dezinstituționalizate, cu vîrsta cuprinsă între 18-21 de ani; familiile cu mulți copii; familiile cu un singur părinte în care cresc cel puțin doi minori; familiile care întrețin copii cu dizabilități severe; familii tinere sub 35 de ani, unde cel puțin unul dintre membri este angajat al instituțiilor bugetare în domeniul educației, sănătății, asistenței sociale din localitate.

Beneficiarii sînt selectați de către o comisie care examinează cererile solicitanților, verifică legalitatea actelor, urmărește întrunirea condițiilor.

Pentru construcția acestor apartamente sociale, Guvernul Republicii Moldova a contractat un împrumut în sumă de 20,4 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), pe un termen de 20 de ani. Anul viitor BDCE va oferi încă 3,87 milioane de euro Moldovei pentru construcția locuințelor sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?