Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Transnistria speră că procesul de negocieri se va activiza

22 dec. 2016,, 12:45   Politică
1903 0

Transnistria speră că procesul de negocieri se va activiza în 2017, în timpul preşedinţiei Austriei în OSCE.

Despre aceasta a declarat ministrul interimar al Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev, la întrevederea de miercuri, de la Tiraspol, cu ambasadoarea Austriei în Moldova, Christine Freilinger.

Potrivit site-ului MAE al regiunii, el a remarcat "unele avansări pozitive în dialogul cu Moldova, care s-au produs în timpul preşedinţiei germane în OSCE în 2016, în special semnarea Protocolului de la Berlin".

"În acelaşi timp, ultima jumătate de an se caracterizează printr-un declin semnificativ al dinamicii şi comunicării între părţi. Pe masa de negocieri se află o mulţime de chestiuni problematice şi proiecte de hotărîri ce trebuie discutate. În opinia noastră, Protocolul de la Berlin este un document actual şi trebuie să lucrăm la fiecare subiect, pentru a realiza prevederile lui principale", consideră Ignatiev.

În acelaşi timp, el a atras atenţia la "intensificarea vădită a măsurilor de presiune pe care Moldova le face asupra Transnistriei".

"O asemenea atmosferă otrăveşte atmosfera de încredere şi împiedică procesul de negocieri. Mecanismul actual de negocieri a fost creat drept un instrument practic de ajutor pentru părţile conflictului în situaţia în care acestea nu pot ajunge la un compromis. Sperăm că în noul an potenţialul construcţiei de negocieri va fi folosit în măsură deplină. Transnistria vrea soluţii pozitive, de aceea sperăm că partenerii din Moldova şi cei internaţionali vor veni în întîmpinarea noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?