X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Banca Mondială atenționează asupra riscurilor legate de „liberalizarea capitalului”

22 dec. 2016,, 09:52   Economie
2240 0

Banca Mondială (BM) înțelege îngrijorările întemeiate ale societății civile din Moldova față adoptarea Legii privind liberalizarea capitalului, se arată într-o declarație emisă de instituție, citată de NOI.md.


Reprezentanții instituției susțin că au primit mai multe solicitări de a-și expune părerea față de proiectul de lege propus de guvernare.

„Experiența internațională arată că implementarea completării declarațiilor pe avere în strictă conformitate cu prevederile Pachetului de integritate adoptat anul acesta ar putea fi un instrument eficient în combaterea corupției. La examinarea proiectului nou însă, noi am constatat un șir de riscuri de integritate, despre care am informat Guvernul la 15 decembrie 2016”, se arată în declarația BM.

Instituția mai atenționează că implementarea noului pachet de legi cu privire la integritate este un element determinant în ceea ce privește suportul bugetar oferit de Banca Mondială pentru Moldova în viitor.

„Noi continuăm dialogul cu autoritățile și ne așteptăm că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă. Banca Mondială înțelege îngrijorările întemeiate ale societății civile și va continua susținerea reformelor de integritate, spre beneficiul cetățenilor de rînd din Moldova”, se mai arată în declarație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?