Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În ziua învestirii, președintele Dodon se va adresa susţinătorilor săi

20 dec. 2016,, 11:47   Politică
4402 1

În ziua învestirii, preşedintele ales al Moldovei, Igor Dodon, intenţionează să se adreseze susţinătorilor săi.

Surse din cadrul Partidului Socialiştilor (PSRM) au relatat că activiştii se vor aduna vineri, 23 decembrie, la Palatul Republicii, unde va avea loc ceremonia de învestire.

Ei îl vor saluta pe noul preşedinte, iar acesta se va adresa lor la ieşirea din clădire, cînd va pleca să depună flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Sursele din PSRM au confirmat că Dodon a renunţat la intenţia sa iniţială de a desfăşura ceremonia de învestire în scuarul din faţa Catedralei.

"Acest lucru a fost făcut din motive de securitate şi din necesitatea de a respecta protocolul", au menţionat sursele.

Organizaţia nonguvernamentală "Tinerii Moldovei", care pledează pentru unirea Moldovei cu Romînia, a creat pe reţelele de socializare evenimentul "Dodon nu e preşedintele meu". Activiştii intenţionează ca în timpul învestiturii să desfăşoare o acţiune de protest la Palatul Republicii. Cîteva sute de persoane s-au arătat interesate să participe.

Data şi locul ceremoniei de învestire au fost stabilite de Biroul permanent al Parlamentului, imediat ce Curtea Constituţională a confirmat rezultatele alegerilor. Atunci Dodon a declarat că preşedintele are dreptul să aleagă locul învestiturii sale şi a propus ca evenimentul să fie desfăşurat în centrul Chişinăului. Luni, 19 decembrie, s-a aflat că el a renunţat la această intenţie, pe care anterior au respins-o reprezentanţii Parlamentului şi cei ai Curţii Constituţionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?