X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Scoţia ameninţă că se va separa de Marea Britanie

19 dec. 2016,, 20:00   Externe
2692 0

Scoţia va organiza un nou referendum referitor la separarea de Marea Britanie, dacă nu va putea rămîne pe piaţa unică europeană, potrivit premierului scoţian Nicola Sturgeon, care amplifică presiunile asupra premierului britanic Theresa May să prezinte planurile pentru Brexit, transmite Bloomberg.

Surgeon va prezenta propriile propuneri pentru un nou aranjament cu Marea Britanie, care să permită ţării rămînerea Scoţiei pe piaţa unică a UE după Brexit, chiar dacă guvernul de la Londra va retrage Anglia.

Scoţienii au optat pentru rămânerea în UE la referendumul din iunie, dar sînt totuşi obligaţi să iasă din cauza votului pro-Brexit din Anglia, a arătat Sturgeon într-un comentariu publicat duminică în Financial Times, citat de timpul.md.

”Opinia mea şi a guvernului rămîne că cea mai bună opţiune pentru Scoţia rămîne rămînerea ţării în UE ca stat independent. Independenţa trebuie să rămînă o opţiune pentru păstrarea statutului european, dacă va deveni clar că interesele noastre nu pot fi păstrate altfel”, a scris ea.

Ultimatumul venit de la Edinburgh va intensifica presiunile asupra lui May, care trebuie să ţină sub control şi tensiunile din propriul Partid Conservator.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?