Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu are o propunere pentru partenerii de dezvoltare

19 dec. 2016,, 10:40   Politică
3423 4

Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a făcut bilanțul activității din ultimele luni a formațiunii și a stabilit prioritățile pentru următoarea perioadă, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic, comunică NOI.md.


Președinta formațiunii, Maia Sandu, a ținut să le transmită un mesaj de atenționare partenerilor de dezvoltare, cu privire la acțiunile ”iresponsabile și anticetățenești” ale guvernării. Sandu s-a referit în special la reforma sistemului de pensii și la proiectul de lege privind liberalizarea capitalului, inițiative care, în opinia ei, au fost adoptate în mod total netransparent.

„Știm că guvernarea nu are ochi și urechi pentru noi, de aceea vin cu un mesaj pentru partenerii de dezvoltare care nu sînt ai guvernării, dar ai Republicii Moldova. Vrem să vă amintim că reformele pe care le sprijiniți prin alocarea unor resurse substanțiale pot avea rezultat doar dacă vor fi înțelese și susține de societate. Adoptarea unor reforme pe întuneric, fără discuții, fără a oferi explicații nu are cum să conducă la implementarea cu succes a acestora. Promovarea unor măsuri de reformă care comportă costuri pentru oamenii care și așa se descurcă cu greu nu are sorți de izbîndă”, a declarat Sandu ieri la ședința Consiliului politic.

În aceste condiții, Sandu a venit cu ideea creării unui front comun între partidele de opoziție, societatea civilă și partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, cu scopul de a opune rezistență acțiunilor guvernării.
„Vrem să le propunem partenerilor de dezvoltare, celor care oferă sprijin Moldovei, să avem discuții o dată pe lună despre starea de lucruri din Republica Moldova cu participarea societății civile, opoziției, reprezentanților sectorului privat”, a adăugat Sandu.

Printre obiectivele trasate de PAS pentru următoarea perioadă se numără consolidarea organizațiilor teritoriale ale formațiunii, începerea pregătirilor pentru alegerile parlamentare din 2018, promovarea unor inițiative legislative cu scopul de a elimina lacunele din Codul electoral. Maia Sandu a precizat că va continua să conlucreze cu forțele politice de opoziție, în special cu Platforma „DA”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?