Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

În două circumscripții din Găgăuzia au loc alegeri

18 dec. 2016,, 12:14   Politică
2242 0

În două circumscripții din autonoma Găgăuză a faost dat startul alegerilor în organul legislativ local. Funcționează patru secții de votare.

Duminică, 18 decembrie, locuitorii satului Beșalma și a unei circumscripții din orașul Ceadîr-Lunga sunt așteptați la secțiile de votare.

Este vorba de circumscripția Nr. 13 (satul Beșalma) și circumscripția Nr. 5 (orașul Ceadîr-Lunga). În aceste localități astăzi are loc al doilea tur al alegerilor deputaților în Adunarea Populară. La funcția de deputat în Ceadîr-Lunga pretind Nicolai Ivanciuc și Andrei Mihailov, iar în Beșalma - Nicolai Cuicioglo și Gheorghii Dulgher.

Secțiile de votare vor fi deschise pînă la ora 21:00.

CEC-ul din Găgăuzia a spus că pentru scrutin, în cele două circumscripții au fost tipărite 8 444 de buletine, dintre care 100 – în limba moldovenească și găgăuză.

Jurnaliștii portalului de știri Gagauzinfo.MD vor monitoriza alegerile și vor prezenta rezultatele preliminare ale alegerilor în aceste două circumscripții.

Amintim că, din primul tur, care a avut loc pe 20 noiembrie, au fost aleși 17 din cei 35 de deputați ai legislativului găgăuz. În trei circumscripții nu a fost depășit pragul de participare minim necesar, din această cauză, pe 4 decembrie, concomitent cu al doilea tur de scrutin, acolo s-au desfășurat alegerile repetate.

Astfel, pe 4 decembrie, de către locuitorii autonomiei au fost aleși încă 15 deputați.

Pentru a completa corpul de deputați, rămîne de ales doi deputați din Beșalma și Ceadîr-Lunga, precum și provizoriu în luna februarie – un deputat din Vulcănești.

Deputații Adunării Populare a Găgăuziei sînt aleși pe un termen de patru ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?