Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Oamenii condamnă vehement reforma sistemului de pensii (VIDEO)

17 dec. 2016,, 14:54   Societate
8662 0

Reforma sistemului de pensii a fost adoptată în lectură finală de Parlament, ceea ce înseamnă că vîrsta de pensionare a fost majorată la 63 de ani, atît pentru femei, cît și pentru bărbați.

Conform documentului, vîrsta de pensionare va crește treptat, pentru femei cu 6 luni și pentru bărbați cu 4 luni, începînd cu 1 iulie 2017. Stagiul de cotizare va constitui 34 de ani pentru ambele sexe și va fi stabilit, pentru bărbați din 1 iulie 2018, iar pentru femei - 1 iulie 2024.

Intervievați de Noi.md, locuitorii capitalei au criticat vehement aceste modificări, menționînd că în condițiile precare de trai din Moldova, precum și a speranței scăzute de viață, mulți nu vor mai atinge vîrsta de pensionare. Oamenii s-au arătat îngrijorați de urmările negative pe care le poate avea această decizie pentru populație.

”Se majorează vîrsta de pensionare acolo unde nivelul de trai e ridicat, dar la noi nu ar trebui. Nu ne putem compara cu țările europene, la noi speranța de viață este mult mai mică, nu e corect ceea ce fac, e nedrept”, a menționat un intervievat.

” Ar fi corect să mărească pensiile. Majoritatea au lucrat o viață, iar acum nu primesc minimul necesar. Nici în condițiile actualei legi, multă lume nu ajunge pînă la 60 de ani măcar”, a relatat altul.

”Sîntem supărați pentru că suferă în primul rînd părinții noștri, au fost amăgiți din toate timpurile de către toți și acum cei de la guvernare chiar își bat joc”, a explicat o tînără.

Menționăm că, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2015, speranța de viață pentru bărbați a constituit 67,5 ani, pentru femei – 75,5 ani.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?