X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Educația antepreșcolară ar putea fi disponibilă copiilor de 2-3 ani

18 dec. 2016,, 14:00   Societate
2750 1

Copii cu vîrsta de la 2 la 3 ani ar putea avea acces la educația antepreșcolară. Cu o astfel de inițiativă a venit vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, informează NOI.md.

Inițiativa Lilianei Palihhovici prevede modificări și completări ale Codului Educațional. Potrivit acesteia, educația antepreșcolară se va realiza în familie sau la solicitarea părinților, în instituțiile specializate. Autoritățile administrației publice locale vor finanța educația antepreșcolară.

„Educația antepreșcolară în Republica Moldova se realizează doar parțial, fiind lipsită de finanțare de la bugetul de stat. Consider că statul are obligația promovării politicilor în vederea sporirii numărului de instituții în cadrul cărora se realizează educația antepreșcolară, cu finanțare de la bugetul de stat”, menționează Palihovici în inițiativa legislativă înregistrată la Parlament.

Scopul proiectului constă în ajustarea cadrului legislativ în domeniul educației timpurii, prin reglementări ce vor obliga statul să intervină financiar în susținerea educației timpurii, în special a educației antepreșcolare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?