X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Zborul direct Chișinău-Doha ar putea fi lansat în 2017

17 dec. 2016,, 12:00   Economie
2613 0

Zborul direct Chișinău-Doha ar putea fi lansat în 2017.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi între directorul general al Autorității Aviației Civile a Moldovei Radu Bezniuc cu Ambasadorul Statului Qatar în RM, Mohamed Ali Al-Maliki, relatează NOI.md.

Părțile au remarcat că recenta semnare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Qatar privind serviciile aeriene a creat un cadru juridic pentru efectuarea zborurilor directe între cele două țări, exprimîndu-și speranța că această oportunitate va fi valorificată deja în 2017.

Radu Bezniuc a specificat faptul că stabilirea unei conexiuni aeriene directe Chișinău-Doha va contribui la consolidarea relațiilor economice și sociale între state. El a menționat că pentru lansarea cursei Chișinău-Doha există toate premisele, există cadrul legal, precum și un interes din partea companiilor aeriene, atît din Qatar, cît și Moldova.

Radu Bezniuc a precizat că la începutul anului 2017, la Chișinău va avea loc următoarea rundă a consultărilor bilaterale moldo-qatare, în cadrul cărora se vor discuta detaliat aspectele cooperării în domeniul aviației.

Directorul general al Autorității Aviației Civile a mulțumit ambasadorului Statului Qatar pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor cu Moldova, în special, la stabilirea relațiilor de cooperare în domeniul aviației, înmînîndu-i pentru aceasta un premiu special în semn de înalta apreciere.

Mohamed Ali Al-Maliki a declarat că în calitate de Ambasador promovează relațiile Statului Qatar cu Moldova în diverse domenii, specificînd faptul că cooperarea celor două țări în domeniul aviației doar începe, iar în viitor aceasta va aduce realizări mari.

Anterior s-a comunicat că Compania aeriană Qatar Airways intenționează să lanseze zborul direct Chișinău-Doha, care va contribui la sporirea fluxului de turiști între Moldova și Qatar și extinderea relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?