X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Acum există, harta digitală a Diasporei moldovenești! Vezi ce presupune

20 mar. 2013,, 11:42   Societate
4012 4
Foto: diaspora.md
„Harta digitală DiasporaMD” este o aplicație, ce poate fi găsită pe site-ul migranți.md și îşi propune să ajute diaspora moldovenească „să comunice cu țara”. Adică să faciliteze accesul la informațiile ce țin de Ambasadele RM în străinătate, reprezentanțele permanente ale Republicii Moldova peste hotare etc.

Lansarea hărții a avut loc astăzi, iar potrivit coordonatorului proiectului, Victor Koroli, ea a fost creată timp de 24 de ore de trei persoane.

„Harta vine să acopere o necesitate stringentă de comunicare, pe care am remarcat-o în RM între diasporă și țară. Ea poate fi accesată de oricine atît de pe calculator, cît și de pe telefonul mobil”, a spus Victor Koroli.

Astfel, pe hartă sînt amplasate Ambasadele RM în străinătate, reprezentanțele permanente ale Republicii Moldova peste hotare, Consulatele și Secțiile Consulare ale Republicii Moldova, oportunități de finanțare pentru migranți, beneficiarii programului de granturi mici, dar și cele 152 de asociații obștești ale migranților moldoveni.

„Toată informația este preluată din datele oficiale deschise, existente pe pagina Ministerului de Externe, iar baza de date a diasporei a fost preluată de la Departamentul Relaţii Interetnice, a menționat Koroli.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?