X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Primăvară anomalică în Rusia: la Moscova – ninsori, în Siberia – ger, în Soci – 25 grade de căldură

18 mar. 2013,, 15:32   Externe
2877 0
Foto : ngs.ru
Sinopticienii bat alarma şi vorbesc de pericol cu cod roşu: Rusia este afectată de două cicloane puternice, care ar putea cauza noi recorduri de temperaturi. Deoarece la temperatura de zero grade precipitaţiile sub formă de ploaie nu îngheaţă, pe Pămînt nu poate reveni nava spaţială „Soiuz”. Comandantul navei a declarat că vremea este total nefavorabilă pentru aterizare, în schimb, în Soci se înregistrează +25 grade.

Cele mai puternice ninsori, din ultimii 130 de ani, nu contenesc deja de trei zile. În această perioadă a căzut norma lunară de precipitaţii. Străzile din Moscova sînt pline de apă şi zăpadă, iar autospecialele nu reuşesc să facă faţă.

Siberia a scăpat de ninsori, însă s-a confruntat cu o altă anomalie pentru această perioadă – gerul. Încă în ajun, în Novosibirsk ploua, însă spre dimineaţă temperatura a început să scadă, iar în zilele de odihnă a ajuns pînă la minus 20 de grade. La Tomsk băltoacele ating pînă la 50 de cm adîncime, iar la Krasnoiarsk oamenii au rămas blocaţi în gările auto, deoarece circulaţia este restricţionată.

Din punct de vedere climateric, primăvara a sosit doar în sudul Rusiei, unde temperatura aerului atinge +20 de grade. În Soci au înflorit copacii, iar în parcuri – lalelele. Vremea se va încălzi treptat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?