Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Voronin despre „SRL-urile” de la guvernare

15 mar. 2013,, 11:01   Politică
7011 5
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor îi atenționează pe liderii din fosta Alianță pentru Integrare Europeană că poporul se va răscula împotriva lor. În cadrul unei emisiuni la televiziunea N4, Vladimir Voronin a afirmat că actuala guvernare trebuie să plece de la putere, menționînd că PCRM va pleda în continuare pentru alegeri anticipate, citează NOI.md.

„Niciunul dintre aceste partide nu va merge la alegeri anticipate. De aceasta noi am început aceste mitinguri. Ei nu își imaginează ce o să fie. Eu nu ameninț, dar preîntîmpin, dar nici nu am cu cine vorbi. Eu voi vorbi cu poporul. Acestea nu sînt partide, dar SRL-uri. Toată AIE este un pericol catastrofal pentru Moldova. Este interes pentru a guverna cu orice preţ. De ce nu capitulează? De ce nu pleacă, dar se țin cu ghearele de guvernare? Acolo trebuie de tăiat. Ei toți sînt niște ”julici””, a spus Voronin.

Liderul PCRM a reiterat poziția PCRM, specificînd că formațiunea nu va participa la consultările cu președintele țării, Nicolae Timofti, deoarece acesta ar fi fost ales contrar Constituției, nu prin două, dar prin multe încercări. Deși consideră că PCRM are candidați puternici, Voronin declarară că PCRM nu poate înainta niciun candidat la funcția de premier, deoarece, chiar dacă va fi numit premier, acesta nu ar putea activa, fiindcă nu ar avea suportul Parlamentului.

Voronin susține că nu a discutat cu nimeni din PD înainte de a vota demisia Guvernului. “Ne era ”do lampociki” cu cine să votăm. Noi așteptam momentul potrivit, cînd am simțit că PD-ul o să voteze. Noi nu am fost împotrivă să votăm și cu Ghimpu. Pentru a-l demite pe Lupu, am vota și cu Ghimpu”, a spus Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?