Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Scandal la Nisporeni: Consiliul orăşenesc riscă să fie dizolvat

11 mar. 2013,, 17:30   Societate
4463 1
Foto : noi.md
După doi ani de activitate, Consiliul orăşenesc Nisporeni ar putea fi dizolvat. Consilierii sînt acuzaţi că, pe perioada activității, ar fi adoptat mai multe decizii ilegale. Astfel că Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a depus o cerere în judecată, prin care solicită sistarea activităţii Consiliului.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Natalia Rotaru, doar în anul 2012, au existat 42 de acţiuni în instanţa de judecată, iar aproximativ 100 de decizii ale Consiliului orăşenesc Nisporeni au fost contestate.

„Au alocat nişte terenuri fără organizarea licitaţiilor publice, aşa cum prevede legislaţia. Au acordat drept de superficie unor persoane pentru perioade de 50-40-30 de ani. Noi sîntem în situaţia în care să constatăm că Consiliul orăşenesc Nisporeni percepe inadecvat conceptul de autonomie locală", a declarat Rotaru pentru Publika TV.

La rîndul său, primarul orașului Nisporeni, democratul Ion Gangan, spune că ar fi vorba despre „o reglare de conturi între liberal-democraţi şi democraţi”. Potrivit lui Gangan, PLDM ar vrea să se răzbune pentru faptul că a pierdut conducerea oraşului în urma alegerilor locale.


Sursa video: publika.md
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?