Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

PLDM a pregătit lista instituțiilor care trebuie depolitizate. Află care sînt

11 mar. 2013,, 16:41   Politică
5342 4
Foto: inprofunzime.md
Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, consideră că Alianţa are nevoie de o resetare, iar PLDM va insista pe atingerea acestui obiectiv. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Streleț a spus că, prin cuvîntul „resetare”, PLDM vede scoaterea din zona influenţei politice a unui şir de instituţii de stat.

Întrebat dacă depolitizarea mai multor instituții va face parte din procesul de negocieri cu PL și PDM, Streleț a răspuns: ”Cu certitudine – da. Din motivul că în primul pachet, cel care vizează depolitizarea, excluderea de sub influenţa politică a unui şir de instituţii care sînt vreo 10 la număr – Procuratura Generală, CNA, CNI – sînt cap de listă. Aici se regăsesc, fireşte, şi Curtea de Conturi, şi Comisia Electorală Centrală, şi Consiliul Concurenţei, şi alte instituţii. Dar primele trei instituţii urmează a fi excluse de sub influenţa politică”, a spus Streleț. De asemenea, liberal-democratul a spus că votul de neîncredere acordat Guvernului este unul nejustificat. Potrivit lui, anume acesta este motivul pentru care PLDM îl va propune din nou pe Vlad Filat la funcția de premier.

“Votul este unul condiţionat, după cum spuneam şi mai înainte, de ambiţiile personale ale unui personaj din scena politică, care s-a simţit rănit în orgoliul său personal şi a dorit cumva să se revanşeze. Din cauza asta, noi am menţionat de la bun început că domnul prim-ministru Vlad Filat va rămîne candidatul nostru şi cei care insistă pe demisia acestuia vor trebui să se confrunte cu consecinţele unei eventuale provocări a unor alegeri anticipate”, conchis Streleț.

Guvernul a fost demis pe 5 martie printr-o moțiune de cenzură depusă de PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?