Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Femeile şi bărbații militari ar putea avea dreptul la concediu pentru îngrijirea copilului

9 mar. 2013,, 10:00   Societate
3299 0
Foto : army.md
Atît femeile militari, cît și bărbații ar putea avea dreptul la concediul pentru îngrijirea copilului. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înaintată de vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici și înregistrată de Biroul Permanent al legislativului, relatează NOI.md

Potrivit proiectului, persoanele cu statut de șomer ar putea beneficia de stabilirea îndemnizațiilor pentru îngrijirea copilului la fel ca și persoanele asigurate în condițiile Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale.

La fel, proiectul propune ca asiguratul, care beneficiază de concediu și de îndemnizația pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 3 ani să aibă dreptul să activeze în condițiile timpului de muncă parțial.

De asemenea, se propune, acordarea dreptului la concediul de îngrijire a copilului pînă la vîrsta de 3 ani ambilor părinți în cazul nașterilor multiple, a gemenilor sau mai multor copii. Totodată, se propune extinderea perioadei de plată a îndemnizației pentru îngrijirea copilului bolnav de la 7 pînă la 10 ani.
Proiectul urmează să fie discutat și supus votului în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?