Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Contraziceri în Parlament privind conflictul de interese la BEM

7 mar. 2013,, 11:19   Politică
3245 0
Foto: inprofunzime.md
Discuții contradictorii astăzi în Parlament în legătură cu situația de la Banca de Economii. Conflictul a apărut între președintele Comisiei de anchetă privind situația de la BEM și unul dintre membrii acesteia, relatează NOI.md. Președintele comisiei, Oleg Reidman, susține că nu este de acord cu inițiativa unuia dintre membri, care vizează semnarea unui document ce ar demonstra că în comisie nu există niciun membru care deține acțiuni la Banca de Economii și ar exista conflict de interese din acest motiv.

”Să previn aceste situații. Persoanele trebuie sa fie calme și rezervate”, a spus președintele comisiei, Oleg Reidman.

În replică, deputatul PLDM, Gheorghe Mocanu, care a propus semnarea documentului, consideră că dacă președintele comisiei este contra, “se simte cu musca pe căciulă”.

“Eu cred că, chiar dacă cineva deține acțiuni, el dorește să afle motivul și să salveze Banca de Economii. Cred că este mai cointeresat să rezolve problema”, a spus Reidman.

La rîndul său, Mocanu a spus că va solicita Comisiei juridice a Parlamentului să se exprime dacă este necesară semnarea actului care ar demonstra lipsa unor conflicte de interese în comisie.

Comisia parlamentară de anchetă privind situația de la BEM a fost creată la data de 22 februarie. În termen de 30 de zile, aceasta trebuie să prezinte un raport cu privire la modul de administrare a pachetului de acţiuni al statului deţinut la Banca de Economii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?