Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Consiliul Europei insistă asupra continuării reformelor iniţiate în sectorul justiţiei - Nils Muiznieks

6 mar. 2013,, 11:25   Societate
2439 0
Foto: blogspot.com
Consiliul Europei insistă asupra continuării reformelor iniţiate de Guvernul Republicii Moldova în sectorul justiţiei. Declaraţia a fost făcută marţi în cadrul unei întrevederi cu ministrul justiţiei, Oleg Efrim, de Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, aflat într-o vizită de trei zile la Chişinău.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG" cu trimitere la serviciul de presă al Ministerului Justiţiei, înaltul oaspete a menţionat că aceste procese trebuie continuate în pofida problemelor cu care se confruntă elita politică a republicii.

Oleg Efrim a relatat că un şir de iniţiative legislative promovate de Ministerul Justiţiei, au fost deja apreciate pozitiv de experţii Consiliului Europei. Printre acestea, pachetul de legi cu privire funcţionarea sistemului judecătoresc, adoptat de Parlament în decembrie anul trecut, deopotrivă cu Legea privind selecţia, evaluarea performanţelor şi cariera judecătorilor.

Ministrul Justiţiei a atras atenţia Comisarului european la elaborarea Regulamentului privind procedurile de răspundere disciplinară a magistraţilor, a pachetului de modificări la legislaţia în vigoare care să instituie măsuri drastice de prevenire şi combatere a corupţiei printre slujitorii Femidei.

El a reamintit că Parlamentul a adoptat Legea cu privire la avocaţii parlamentari şi Legea privind egalitatea de şanse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?