X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Plugaru: Comuniștii îl vor salva pe Filat

4 mar. 2013,, 16:22   Politică
22677 6
Foto : noi.md
Demiterea lui Filat, în condițiile în care motivația va fi că nu face față sarcinilor, a trădat Alianța sau interesul național, ar fi una catastrofală și nu ar însemna altceva decît începutul sfîrșitului carierei sale politice. În același timp, la fel de catastrofală ar fi revenirea acestuia în AIE. Asta deoarece, în acest caz, în societate se va consolida convingerea că Filat este fricos, inconsecvent, șantajabil și s-a lăsat speriat de dosare. Cel puțin așa susține analistul Anatol Plugaru, care consideră că doar Voronin îl mai poate salva pe Filat, relatează NOI.md.

„Demiterea lui Filat nu poate provoca alegeri anticipate, pentru că în doi timpi și trei mișcări, o nouă majoritate, fie și nedeclarată, îl instalează în funcția de prim-ministru chiar pe Plahotniuc. Și atunci lui Filat, cred eu că-i va părea rău că a dormit atîtea luni de zile”, a spus Plugaru.

De altă parte însă, anume Vladimir Voronin și comuniștii ar fi cei care-l mai pot salva pe Vlad Filat. „Unii deputați comuniști vor primi, bănuiesc eu, indicația să nu voteze și atunci nu se adună majoritatea necesară. Dar cu o condiție. Evident că Voronin îi va spune prim-ministrului: de această dată te iert, dar grăbește-te să vii, să-l „păpăm” pe acest trădător de Lupu”, a menționat expertul.

În oricare dintre cazuri, potrivit lui Anatol Plugaru, cei care pot fi felicitați sînt comuniștii. „Ei așa și spun: cu asemenea oponenți, nici de aliați n-ai nevoie”, a conchis sursa.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?