X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Aderarea Romîniei la Schengen, pe agenda reuniunii JAI de săptămîna viitoare.

3 mar. 2013,, 10:25   Externe
3392 0
Foto : dicoverromania.ro
Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen va figura ca decizie pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie, a declarat pentru Agerpres un purtător de cuvînt al preşedinţiei irlandeze a Consiliului UE, ceea ce înseamnă că reprezentanţii guvernului romîn pot solicita un vot asupra acestui punct.

“Punctul rămîne pe agenda Consiliului JAI de săptămîna viitoare. Acesta le va fi prezentat miniştrilor ca “decizie", a precizat purtătorul de cuvînt al preşedinţiei irlandeze. Anterior, la începutul săptămînii, purtătorul de cuvînt a refuzat să precizeze care este forma sub care punctul va fi introdus pe ordinea de zi, menţionînd doar că “preşedinţia irlandeză are în prezent consultări cu statele membre pentru pregătirea Consiliului".

Conform unor surse din cadrul Consiliului UE, decizia privind forma în care va fi introdusă pe agenda JAI chestiunea aderării României şi Bulgariei la zona de liberă circulaţie a fost luată în şedinţa Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) de joi.

Practic, faptul că subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen figurează ca decizie pe agenda JAI înseamnă că statele în cauză pot solicita un vot asupra chestiunii dacă doresc acest lucru.

Totuşi, susţin sursele din cadrul Consiliului UE, modul în care este formulat punctul privind aderarea Romîniei şi Bulgariei la Schengen ar putea suferi modificări săptămîna viitoare, în ultima şedinţă a COREPER dinainte de Consiliul JAI, care va avea loc miercuri. “Agenda este finală doar în momentul în care este adoptată în ziua Consiliului", a precizat la rîndul său purtătorul de cuvînt al preşedinţiei irlandeze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?