Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

PCRM a înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

28 feb. 2013,, 10:53   Politică
4674 2
Foto: tribuna.md
Membrii partidului Comuniștilor au înaintat propria moțiune de cenzură asupra activității Guvernului.

Despre aceasta a declarat de la tribuna Parlamentului deputatul comunist Iurie Muntean după pauza solicitată de PCRM, notează NOI.md.

Deputații și-au motivat acțiunea prin faptul că mai mulți membri ai Guvernului sînt cercetați penal și în mai multe domenii gestionate de Guvern se atestă o stare gravă.

“Mai mulți membri ai Guvernului sînt implicați în scheme criminale și de corupție, iar în cadrul mai multor domenii gestionate de Guvern, precum sănătate, educație, au avut loc mai multe scheme corupție. Cerem retragerea încrederii acordate Guvernului la investitură”, a spus Iurie Muntean.

Potrivit spicherului Marian Lupu, Parlamentul trebuie să stabilească data dezbaterilor în legătură cu moțiunea înaintată de PCRM, cu votul a 34 din deputați.

Inițiativa înaintată de PCRM va fi transmisă Guvernului pentru a face cunoștință cu ea.

După cele anunțate, deputatul PL, Valeriu Munteanu, a solicitat din nou o pauză de 30 de minute și convocarea în ședință a PL, PLDM și PDM.

Pentru ca Guvernului să-i fie acordat votul de neîncredere, este nevoie de votul a 51 de deputați.

Anterior, liderul PAD, Mihai Godea, a înaintat propria moțiune de cenzură, care nu s-a bucurat de sprijinul deputaților. PL anunțase că nu va vota pentru demisia Guvernului, iar PD a declarat că, dacă premierul nu-și dă demisia în perioada apropiată, PDM va înainta propria moțiune de cenzură. La rîndul său, premierul a spus că nu va demisiona.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?