Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Petru Lucinschi: Societatea moldovenească nu aşteaptă alegeri parlamentare anticipate

26 feb. 2013,, 17:04   Politică
4255 11
Foto : tribuna.md
"În condiţiile actualei crize politice, societatea moldovenească nu aşteaptă alegeri parlamentare anticipate", a menţionat marţi în cadrul Forumului "Iniţiativa Civică", al doilea preşedinte al R.Moldova, Petru Lucinschi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Lucinschi a apreciat pozitiv iniţiativa privind iniţierea unui dialog între reprezentanţii fracţiunilor parlamentare, ai societăţii civile şi partidelor extraparlamentare în vederea elaborării unei soluţii pentru ieşirea din criza politică.

"Este evident că actuala coaliţie de la guvernare întîmpină dificultăţi. Acest lucru influenţează asupra investitorilor. De asemenea, asta determină şi comportamentul donatorilor şi partenerilor de coaliţie. Guvernul însă nu reacţionează nici într-un fel la aceste împrejurări", a spus Lucinschi.

El consideră că experienţa statelor unde au fost formare guverne minoritare poate fi implementată şi în Moldova.

"Nimic nu ne împiedică să formăm un astfel de cabinet de miniştri cu un mandat pentru o perioadă determinată de timp, cu sarcini concrete şi sub controlul societăţii civile", a spus fostul şef de stat.

În opinia lui, declaraţiile de genul "soluţii nu există şi Moldova este în pragul alegerilor" sînt "provocări din partea funcţionarilor din cadrul actualei alianţe de guvernare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?