Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Un primar democrat a fost reţinut de poliţie pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate

25 feb. 2013,, 14:10   Societate
4023 0
Foto: nydailynews.com
Primarul de Ceadîr Lunga, liderul organizaţiei raionale a Partidului Democrat, Gheorghii Ormanji, pe 23 februarie a fost reţinut de forţele de ordine pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Potrivit Agenţiei "Infotag", informaţia a fost confirmată de comisariatul de poliţie al raionului.

"Primarul a fost oprit de colaboratorii poliţiei la ora 17:00 la Ceadîr Lunga. Poliţiştii au încercat să-i examineze prezența alcoolului din sînge, dar primarul nu era în stare să sufle în alcooltest. Ulterior, poliţiştii au hotărît să-l transporte la spitalul raional Ceadîr Lunga pentru efectuarea expertizei medico-judiciare. Însă primarul nu a dorit să urce de sine stătător în automobil şi a fost ajutat de poliţişti", au comunicat colaboratorii comisariatului.

Însuşi Ormanji califică cele întîmplate drept "comandă politică".

Cei din mişcarea socială "Novaia Gagauzia", al cărui membru este Ormanji, consideră că "La Ceadîr Lunga, la indicaţia başcanului Gagauziei, Mihail Formuzal, a demarat o adevărată vînătoare de democraţi".

"Pînă la alegerea lui Ormanji în funcție de primar de Ceadîr Lunga, oraşul era considerat feuda personală a lui Formuzal, unde pedepsea şi făcea dreptate cum considera el de cuviinţă. El se teme mai cu seamă de faptul că Ormanji, om principial, va începe să se descurce în moştenirea pe care i-a lăsat-o Formuzal. Pe 23 februarie, la Ceadîr Lunga a fost desfăşurată o adevărată operaţiune specială, organizată de Formuzal şi noua conducere a organelor de interne ale Gagauziei. Timp de cîteva zile, poliţia rutieră l-a urmărit pe primar, pînă a găsit momentul potrivit. Seara, colaboratorii poliţiei rutiere au ajuns din urmă maşina primarului pe o stradă, l-au scos cu forţa din maşină. Direct în stradă a început să fie bătut. Dacă un automobilist, care a devenit întîmplător martorul acestei scene, nu i-ar fi telefonat viceprimarului Gheorghii Kirioglo, nu se ştie cum s-ar fi terminat toate. Cea mai oribilă scenă a avut loc în secţia de internare a spitalului, unde Gheorghii Ormanji a fost adus, chipurile, pentru expertiza medico-juridică. Căpitanul de poliţie, Alexandr Mandaji, şi servii lui, la început, au insultat-o pe soţia primarului, iar apoi toţi 12 au început să-l bată pe primar cu bastoanele şi picioarele. În rezultat, acesta s-a ales cu o traumă craniană, luxaţii, contuzii şi hematoame", se spune în comunicatul mişcării.

Anterior, Gheorghii Ormanji a mai fost implicat într-un accident rutier, cînd, din cauza depăşirii vitezei regulamentare, a deraiat într-un şanţ. Atunci, el reuşit să dispară de la locul accidentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?