X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Poliția a descoperit un atac raider asupra unei întreprinderi de stat, comis chiar de conducerea ei

21 feb. 2013,, 14:59   Societate
4411 0
Foto : presalocala.com
Directorul și membrii consiliului de administrație a unei societăți pe acțiuni din Florești, specializată în cultivarea, depozitarea și comercializarea cerealelor în și din rezerva de Stat, riscă între șase și zece ani de închisoare pentru „exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu”. Aceștia au ajuns în vizorul poliției după ce au luat un credit de 20 milioane de lei, punînd în gaj toate bunurile întreprinderii, iar banii i-au cheltuit contrar indicației, relatează NOI.md.

Potrivit șefului Direcției Investigare a Fraudelor MAI, Vitalie Briceag, decizia de a lua creditul prin gajarea bunurilor de peste 65 de milioane de lei a fost luată de factorii de decizie ai întreprinderii ilegal. Asta deoarece, conform legii, asemenea decizii pot fi luate doar în cadrul adunării generale a acționarilor întreprinderii în care statul deține 83,75% din acțiuni. Suma primită în 2007 a fost cheltuită ineficient și contrar destinației.

„În 2010, Curtea de Apel a luat decizia de a trece toate bunurile gajate în posesia băncii comerciale de la care a fost luat creditul. Totodată, a fost inițiat procesul de insolvabilitate a acestei întreprinderi”, a relatat Briceag.

Astfel, administraţia societății pe acțiuni a creat condiţii de înstrăinare a patrimoniului. Dacă vinovăția factorilor de decizie a societății pe acțiuni va fi demonstrată, aceștia riscă sancțiune privativă de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?