Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ministrul Boris Focșa ar putea fi audiat mîine la CNA

20 feb. 2013,, 15:52   Societate
4133 1
Foto: noi.md
Ministrul Culturii, Boris Focșa, ar putea fi audiat mîine pe marginea vînzării ilegale a două edificii cu statut de monument istoric, din strada Mihai Eminescu din capitală. Deși trebuia să fie audiat astăzi, potrivit șefului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, Focșa este plecat peste hotare și urmează să revină abia în seara zilei de azi, relatează NOI.md.

În aceste condiții, audierile ministrului Culturii a fost amînate pentru o altă zi, cel mai probabil, pentru mîine, 21 februarie. În urma audierilor va fi stabilit și statutul lui Focșa, care la moment se află în calitate de bănuit.

Dosarul deschis pe numele lui Boris Focșa este cercetat în baza articolului „exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”. Potrivit legislației, persoanele vinovate de o asemenea infracțiune riscă pînă la zece ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

NOI.md amintește că o cauză penală pe același articol a Codului penal a fost deschisă de Centrul Național Anticorupție și pe numele ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi. Acesta este bănuit de instituirea ilegală a ipotecii asupra 546 de metri pătraţi din Spitalul Clinic Republican.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?