Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

Ghimpu și PCRM au ajuns la o înțelegere

20 feb. 2013,, 12:34   Politică
24052 7
Foto: inprofunzime.md
Șefii mai multor instituții responsabile de situația de la Banca de Economii urmează să fie audiați în Parlament. Printre aceste instituții se numără Ministerul Finanțelor, Banca Națională ș.a. Aceasta a fost propunerea PCRM, care urmează a fi discutată în cadrul Biroului permanent al Parlamentului. Propunerea PCRM a venit după ce liderul liberal Mihai Ghimpu a reiterat poziția PL privind crearea de către Parlament a unei comisii de anchetă care să investigheze cazul de la BEM.

Pe de altă parte, membrii din partea PCRM au declarat că comisia poate fi creată după ce membrii instituțiilor vizate vor fi audiați. Deși susține că „comunismul nu îi este drag”, Mihai Ghimpu a spus că PCRM are dreptate.

”Comuniștii nu mi-s dragi. Nu oamenii, dar comunismul din ei, însă undeva au dreptate. Trebuie să vină toți să ne spună care este situația. Ce a făcut guvernatorul BNM? Dar să răspundă și ministrul de finanțe, pentru că 56 de procente sînt ale statului. Ei trebuie să răspundă de ce au dat aceste credite, care se vede clar că nu vor fi întoarse”, a spus Mihai Ghimpu.

În același timp, membrii PLDM pledează în continuare pentru constituirea unei comisii care să investigheze întreaga situație din sistemul bancar. Deputatul Tudor Deliu a spus că crearea unei comisii care ar investiga doar situația de la BEM ar bulversa cetățenii.

Totodată, Deliu a declarat că unele partide parlamentare, fără a da nume, au vehiculat în societate că situația din cadrul BEM este foarte gravă și i-a îndemnat să-și scoată banii de pe conturi.

Anterior, deputații PLDM și PCRM au votat contra creării unei comisii parlamentare de anchetă care să investigheze situația de la Banca de Economii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?