Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Mihail Formuzal: Adunarea Populară a Găgăuziei a depăşit cadrul legal

18 feb. 2013,, 16:44   Societate
3785 0
Foto: noi.md
Adunarea Populară a Găgăuziei a depăşit cadrul legal. De această părere este başcanul autonomiei, Mihail Formuzal.

„Prin neaprobarea noii componenţe a Comitetului Executiv, prezentată cu mai bine de 45 de zile în urmă, Adunarea Populară încalcă articolul 68 (10) a Legii Supreme a Găgăuziei”, a declarat Formuzal luni în cadrul şedinţei Comitetului Executiv.

„Reprezentanţii Partidului Democrat de la Chişinău şi din Adunarea Populară încearcă cu orice preţ să-l menţină în funcţie pe şeful administraţiei raionale Vulcăneşti, Serghei Cernev, şi în acest scop recurg la încălcarea legii. Dar acest lucru nu se va întîmpla, totul trebuie să fie conform legii”, a menţionat başcanul. În opinia lui Formuzal, cu cît mai mult se va tergiversa aprobarea noii componenţe a Comitetului Executiv, cu atît mai mult va costa înlăturarea consecinţelor gestionării ineficiente a reprezentanţilor PD în raionul Vulcăneşti.

De menționat că articolul 68 (10) al Legii Supreme a Găgăuziei prevede că başcanul este în drept să dizolve Adunarea Populară în cazul imposibilităţii formării Comitetului Executiv în termen de 45 de zile după propunerea componenţei sau blocarea timp de două luni a proiectului legii privind bugetul Găgăuziei. Adunarea Populară poate fi dizolvată doar după ce propunerea başcanului privind componenţa Comitetului Executiv este respinsă de cel puţin două ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?