X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

CNA se răzbună pentru demiterea lui Plahotniuc – declarație

18 feb. 2013,, 12:27   Politică
9128 5
Foto: interakt.md
Ana Ursachi, avocata şefului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Nicolae Vicol, reținut vineri de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, susține că clientul său a fost arestat la comandă exact în ziua în care urma să fie demis prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, iar Fiscul urma să finalizeze un caz de spălare a peste 711 milioane de lei de către „Metal Feros”, relatează NOI.md.

„Dosarul penal a fost pornit în septembrie 2012, lucru confirmat și de Chetraru și de Zumbreanu, pentru ca într-o singură zi să faci cinci percheziții și să efectuezi o reținere ilegală. Culmea coincidenței, exact în ziua în care a fost demis prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc”, a menționat Ursachi. Potrivit avocatei, reținerea a avut scopul denigrării lui Nicolae Vicol, dar și nevotarea lichidării funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului de către deputații PLDM.

Avocatul a prezentat o informație potrivit căreia, în mai puțin de jumătate de an, „Metal Feros”, întreprindere controlată de Vlad Plahotniuc, ar fi spălat peste 711 milioane de lei. Fiscul a solicitat evidența contabilă a SRL-urilor la care ar fi mers banii, actele însă ar fi fost ridicate de CNA cu doar o zi înainte. Și acest caz a fost calificat drept presiune din partea celui care protejează „Metal Feros”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?