X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Zagorodnîi: Vînătoarea din „Pădurea Domnească” a fost ILEGALĂ

15 feb. 2013,, 12:04   Politică
4612 2
Foto: simpalsmedia.com
Vînătoarea din data de 23 decembrie a fost una ilegală. Aceasta este una dintre concluziile care se conțin în raportul Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Paciu. Raportul a fost prezentat astăzi în cadrul primei sesiuni de primăvară-vară a Parlamentului. În rezultatul audierilor martorilor și deplasării la locul incidentului, Comisia are bănuieli rezonabile să considere că a existat doar un grup de vînători, notează NOI.md.

Ancheta Comisiei a depistat un șir de acțiuni ilegale ale participanților la vînătoarea din 23 decembrie, precum încălcarea regimului de frontieră, utilizarea cartușelor interzise în Republica Moldova. Totodată, în raport se menționează că au fost ascunse un șir de probe de la locul incidentului.

„S-a depistat că scopul acestor organe nu era de a afla adevărul, ci de a-l tăinui”, a spus președintele Comisiei, Anatolie Zagorodnîi.

Comisia nu a stabilit faptul cunoașterii de către primele persoane în stat despre incidentul din 23 decembrie 2012 pînă la data de 6 ianuarie 2013.

„Procurorul general Valeriu Zubco şi subalternii acestuia au tăinuit cazul de poliţie şi au exercitat presiuni asupra anchetei. Instituţiile statului, în primul rînd organele de drept, nu au efectuat acţiunile necesare, prevăzute de Codul de Procedură Penală şi alte legi în astfel de cazuri, inclusiv îngrădirea accesului la locul crimei, examinarea locului, expertizarea armelor, interogarea participanţilor la eveniment, a martorilor, colectarea informaţiei, inclusiv cu ajutorul operatorilor de telefonie mobilă, informarea conducătorilor”, a adăugat Zagorodnîi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?