Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

BM va oferi Moldovei 10 mil. de dolari pentru sprijin urgent agriculturii

13 feb. 2013,, 11:22   Economie
2307 0
Foto: obzormd.com
Banca Mondială planifică să ofere Republicii Moldova un credit în sumă de 10 milioane de dolari întru sprijinirea urgentă a agriculturii. După cum a fost informat portalul NOI.md de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, se planifică ca aceste mijloace să fie oferite ţării noastre de către Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care face parte din grupul Băncii Mondiale.

Banii vor fi alocați pentru o perioadă de 25 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani cu procentul de 1,25% pe an şi cu o taxa de deservire de 0,75%. Implementarea proiectului va avea loc începînd cu 1 mai 2013 pînă la 30 aprilie 2014. Scopul principal al proiectului este de a reduce efectele negative ale secetei din 2012 prin acordarea asistenței fermierilor la semănarea porumbului și grîului, precum și pentru a preveni reducerea numărului de animale din zonele afectate.

Se preconizează, ca 9 milioane de dolari vor fi transferaţi agricultorilor pentru a compensa parțial pierderile acestora din cauza secetei din 2012, încurajînd plantarea grîului de toamnă și porumbului în campania din 2013, pentru a preveni reducerea numărului de animale.

Aproximativ $0,35 mil. de dolari din suma totală a creditului sînt destinaţi pentru răspîndirea informației despre programul pentru zonele afectate, care prevede dreptul la asistență financiară, precum și optimizarea cunoștințelor despre nutreţul pentru animale.

Circa $0,65 mil. de dolari vor fi cheltuite pentru gestionarea proiectului. Se planifică, că în curînd Guvernul Republicii Moldova va lua o decizie despre începerea negocierilor privind proiectul acordului de finanțare între RM și Asociația Internațională pentru Dezvoltare pentru punerea în aplicare a proiectului "Asistența de urgență pentru agricultura Republicii Moldova" și va aproba grupul negociatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?