Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

De la 1 mai abonaţii telefoniei mobile vor putea schimba operatorul, păstrîndu-şi numerele vechi

11 feb. 2013,, 16:32   Societate
4241 1
Foto: oligarh.md
De la 1 mai, abonaţii telefoniei mobile vor putea schimba operatorul, păstrîndu-şi totodată numerele vechi. Despre aceasta a comunicat luni în cadrul unei conferinţe de presă directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) Sergiu Sîtnic.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", Sîtnic a menţionat, că există toate premisele pentru implementarea serviciului de transferare a numerelor în domeniul telefoniei mobile.

"Nu este deloc uşor. Noi conştientizăm toate greutăţile, cu care se confruntă operatorii. Însă, vom depune eforturi pentru ca transferarea numerelor să devină realitate", a menţionat directorul.

Potrivit lui, "pentru a schimba operatorul, abonatul urmează să se adreseze către acceptorul-operator la care-şi doreşte transferul. Apoi, operatorul respectiv va aviza operatorul-donator, de la care pleacă clientul şi administratorul bazei de date. După încheierea tuturor procedurilor, abonatul va primi un mesaj cu privire la faptul, că este client al unei alte reţele".

"Operatorii serviciilor de telefonie mobilă sînt impuşi să-şi revizuiască politica de marketing şi să includă în ofertă noi pachete de servicii, pentru a-şi menţine nivelul de competitivitate pe piaţă", a menţionat directorul ANRCETI.

Sergiu Sîtnic a comunicat, că "chestiunea privind schimbarea operatorului rămîne la discreţia fiecăruia, dar transferabilitatea numerelor telefonice în Moldova este stipulată în Legea privind comunicaţiile electronice şi este considerată o măsură eficientă de dezvoltare a concurenţei pe piaţa telefoniei".

Notă informativă: Este prevăzut ca transferabilitatea numerelor telefoniei fixe să fie posibilă începînd cu 31 iulie 2013. Compania lituaniană "MEDIAFON" UAB este numită administrator al bazei centralizate de date în vederea prestării acestui serviciu în Moldova. Transferabilitatea numerelor devine accesibilă utilizatorilor de servicii telefonice, care astfel îşi pot păstra numărul de telefon în cazul schimbării furnizorului. Serviciul respectiv este implementat în peste 50 ţări de pe glob, inclusiv în 27 de state ale Uniunii Europene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?