X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Specialiștii SPCSE învață de la colegii estonieni practici de acordare a primului ajutor medical

10 feb. 2013,, 09:22   Societate
3346 0
Foto : dvrpso.ru
Zece specialişti ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale participă la un curs de două săptămîni de specializare în domeniul acordării primului ajutor medical, desfășurat la Academia de Securitate Internă din Estonia. Întorşi acasă, cei zece medici vor instrui pompierii şi salvatorii din țară în ce privește acordarea primului ajutor medical victimelor situaţiilor excepţionale de diferit gen, relatează NOI.md.

Specialiștii SPCSE vor avea parte atît de lecţii teoretice, cît și de ore practice, referitoare la reanimarea sinistraţilor, tratamentul leziunilor, metodica şi psihologia instruirii persoanelor, dar şi securitatea personală a celor care acordă acest ajutor. La final, specialiştii moldoveni vor demonstra capacitățile în fața instructorilor estonieni în cadrul unei „simulări”, după care vor primi certificare de instruire.

Cursurile sînt parte a proiectului „Dezvoltarea sistemului de instruire medicală a salvatorilor din Republica Moldova” este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din Estonia începînd cu septembrie 2012. Acesta are un buget de 60 de mii de euro și va continua pînă în vara anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?