Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Serviciul Vamal a prezentat 50 cei mai mari importatori și exportatori ai Moldovei conform bilanțului anului 2012

6 feb. 2013,, 16:03   Societate
5240 0
Foto: wall-street.ro
Serviciul Vamal a prezentat 50 dintre cei mai mari importatori și exportatori mari ai Republicii Moldova pentru anul 2012.

Conform datelor oferite de "INFOTAG", citînd statisticile Serviciului Vamal, printre primii zece cei mai mari exportatori se află : Draexmaier Automotive, Vamcomlex, Politrans-broker, Trans oil, Floarea Soarelui, Lear corporation, Doldan grup, Transimex, Trans oilrefinery și Metalferos. Opt dintre companiile incluse în topul celor zece în anul 2011, iar conform datelor statistice ale anului 2012 au ieşit din acest top Air Moldova și Iugintertrans, chiar dacă în anul 2011, se aflau pe poziția a 7 –ea și a 10-ea, respectiv.

În topul celor 10 printre cei mai marii importatori se află: Moldovagaz, Lukoil-Moldova, Petrom-Moldova, Draexmaier Automotive, Tirex-Petrol, Politrans-broker, Trans oil, Bemol retail, Vamcomlex, Energocom. Din topul celor zece conform totalurilor anului 2011 au ieşit două companii - Dita Estfarm și Acvili-Grup, care ocupaseră locurile 9 şi 10 în top.

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului, că lista companiilor prezentată de Serviciul Vamal nu poate fi considerată a fi un rating obiectiv al importatorilor și exportatorilor.

"În lista celor mai mari companii de import și export apar şi acelea, care furnizează servicii de intermediere, precum şi de brokeraj, dar şi care lucrează cu materia primă a comanditarului, care se ocupă de reexporturi, ceea ce constituie 30% din exportul moldovenesc", ‒ explică experţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?