X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

PL propune crearea unei Comisii de anchetă pe cazul Băncii de Economii

6 feb. 2013,, 11:32   Politică
2670 0
Foto : noi.md
Deputaţii liberali propun constituirea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru a examina situaţia la Banca de Economii. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost înregistrat astăzi în Parlament de către deputaţii fracţiunii parlamentare PL, notează NOI.md.

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va examina modul de administrare a pachetului de acţiuni al statului, deţinut la „Banca de Economii” S.A., în ce privește preluarea în locaţiune a bunurilor şi acordarea creditelor. Comisia va prezenta Parlamentului, în termen de maxim 3 luni, un raport cu privire la situaţia la Banca de Economii.

Autorii proiectului susţin că s-au autosesizat în legătură cu situaţia creată la bancă, luînd în considerare că în pachetul de acţiuni al băncii cota majoritară de 56,13% este deţinută de stat.

“Potrivit datelor enunţate de Curtea de Conturi, s-au constatat fraude imense la preluarea bunurilor în locaţiune, care depăşesc orice limită rezonabilă şi denotă cu certitudine o fraudă în detrimentul băncii, iar potrivit rapoartelor indicate executate de FMI şi Grant Thornton Moldova, se atestă sigur că persoanele cu funcţii de conducere din cadrul băncii au acordat credite frauduloase, iar mijloacele băneşti au fost lichefiate prin firme înregistrate în zonele off-shore”, menţionează deputaţii fracţiunii parlamentare PL.

Anterior, consilierul PCRM, Victor Gurău, a prezentat o schemă, potrivit căreia de la Banca de Economii s-au furat peste 1,5 miliarde de lei, după ce în fruntea Consiliului de Administraţie al BEM a fost numit Victor Bodiu, care ar fi ”omul lui Vladimir Filat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?