Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

"Moldovagaz" cere daune morale de 3 mil. lei de la unii colaboratori ai ANRE

4 feb. 2013,, 10:04   Societate
3193 1
Foto: noi.md
"Moldovagaz" a cerut directorului şi altor doi colaboratori ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) recuperarea prejudiciului moral în valoare de 2,9 mil. lei.

Reprezentanţi ai ANRE au precizat pentru "INFOTAG", că agenţia a făcut publice unele acţiuni comise în activitatea întreprinderii afiliate a "Moldovagaz" SA - "Moldovatransgaz" SRL.

Pe 4 februarie, la Judecătoria Comercială de circumscripţie din mun. Chişinău este programată o nouă şedinţă de judecată în procesul intentat de SA "Moldovagaz" şi întreprinderile sale afiliate împotriva şefei secţiei juridice a ANRE - Violina Varatic, privind apărarea reputaţiei profesionale în activitatea de întreprinzător şi dezminţirea informaţiei răspîndite.

În opinia ANRE, prin atacarea în judecată a angajaţilor săi, furnizorul de gaze urmăreşte intimidarea acestora, iar prin asta - şi şantajarea conducerii Agenţiei în vederea obţinerii unor modificări la actele normative care i-ar aduce noi profituri din contul consumatorilor.

ANRE a emis patru hotărîri cu privire la controlul unor aspecte din activitatea reglementată a SRL "Moldovatransgaz", prin care au fost consemnate cheltuieli nejustificate în valoare totală de circa 240 mil. lei. Toate hotărîrile ANRE prevăd neincluderea acestor cheltuieli în calculul tarifului pentru gazele naturale, iar în baza primelor trei hotărîri Procuratura Generală a intentat dosare penale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?