X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

De ziua lor, reprezentanții APL vor cere descentralizare și autonomie locală reală

1 feb. 2013,, 09:00   Societate
4124 0
Foto: dubasari.md
Cu ocazia Zilei profesionale a Autonomiei Locale și lucrătorului APL, sărbătorită anual la data de 1 februarie, reprezentanții Consiliului Autorităților Locale din Moldova (CALM) vor desfășura un marș pașnic de solidaritate în susținerea Descentralizării și Autonomiei Locale Reale. Pentru a nu periclita acțiunea, CALM a făcut un apel la adresa formațiunilor politice să se abțină de la participarea la acest eveniment, relatează NOI.md.

Reprezentanții APL se arată nemulțumiți de ritmul lent și tărăgănarea reformelor în domeniul descentralizării și consolidării autonomiei locale, precum și de condițiile în care activează. Aleșii locali își arată indignarea față de campaniile de defăimare și atitudinea disprețuitoare și discriminatorie din partea instituțiilor centrale și a reprezentanților săi.

CALM a ținut să menționeze, că mitingul de solidaritate și protest va fi o acțiune strict profesională, orientată exclusiv spre atenționarea opiniei publice și a factorilor decizionali asupra situației din domeniul APL, fapt pentru care a rugat actorii politici să se abțină de la participarea la eveniment. Acțiunea de protest va avea loc astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, începînd cu ora 11:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?