Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Serviciul Vamal vorbește despre plîngeri ale cetățenilor cărora li s-au pierdut coletele neînsoțite

30 ian. 2013,, 10:00   Societate
9531 11
Foto: noi.md
Proiectul de ordin al Serviciului Vamal, potrivit căruia, coletele neînsoțite expediate din străinătate, urmează a fi declarate în formă scrisă la vamă și supuse taxei de vămuire , vine de fapt în urma solicitărilor cetățenilor aflați peste hotare. Cel puțin așa susțin reprezentanții instituției, care declară că, în ultima vreme, au parvenit mai multe plîngeri legate de pierderea bunurilor expediate rudelor din Moldova.

După cum a relatat pentru NOI.md, Adrian Morărescu, șeful Direcției control, încasare silită și asistență juridică a Serviciului Vamal, proiectul a fost solicitat atît de autoritățile țărilor din care sînt cel mai des expediate colete spre Moldova, cît și la solicitarea moldovenilor aflați peste hotarele ţării, care s-au plîns că li s-au pierdut careva bunuri expediate prin intermediul transportatorilor.

„Dorim să ajungem la un proiect în care cetățeanul Republicii Moldova, cînd o să transmită un colet pentru membrii familiei lui, să fie sigur că acest colet o să ajungă integru pe teritoriul țării. Vrem să stabilim niște reguli foarte clare și să delimităm bunurile de uz personal sau coletele de mărfurile de contrabandă sau cele interzise, care se încearcă a fi introduse pe teritoriul țării”, a spus Morărescu.

Acesta a mai menționat, că proiectul a fost trimis spre avizare instituțiilor de stat, cît și reprezentanților diasporei de moldoveni din Italia, Grecia, Franţa, Germania și Norvegia, pentru a le solicita părerea. Totodată, pentru mîine este preconizată o dezbatere video cu participarea reprezentanților Serviciului Vamal, de o parte, iar de cealaltă a reprezentanților asociațiilor de moldoveni aflați peste hotare, pentru a discuta situația.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?