X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

BOM se va întruni într-o adunare generală pentru a discuta evoluția Legii Antidiscriminare

29 ian. 2013,, 12:59   Societate
2984 0
Foto: noi.md
O adunare generală a tuturor preoților și enoriașilor Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM) urmează să aibă loc în săptămîna imediat următoare după Paștele Blajinilor. O promisiune în acest sens din partea Mitropolitului Vladimir, a primit un grup de enoriași, aceştia s-au grăbit să o anunțe public pentru ca Mitropolitul „să nu se răzgîndească”. La adunarea creștinilor urmează a fi pusă în discuție poziția bisericii față de evoluția Legii Antidiscriminare, relatează NOI.md.

Grupul de inițiativă al creștinilor a avut o întrevedere cu Înalt Prea Sfințitul Vladimir, în cadrul căreia și-au exprimat dezacordul față de implementarea în școli a unor manuale de educație sexuală care, în opinia lor, „propagă homosexualitatea, perversiunile și pornografia ca normalitate”, în plus, și-au expus indignarea față de lipsa oricărei reacții și atitudini din partea Mitropoliei. Astfel, potrivit lor, ÎPS Vladimir le-a promis să convoace adunarea tuturor creștinilor ortodocși și a preoților tuturor eparhiilor, în primăvara acestui an, la o săptămînă după Paște.

„Totuși, știind că ispitele sînt multe și imprevizibile, pentru a nu ne dezamăgi ca și în cazul votării Legii Antidiscriminării, vrem să-i îndemnăm pe toți creștinii din țară să-i acorde Mitropolitului mai multă asistență spirituală, rugîndu-se pentru poziția sa neschimbată în ceea, ce ține de mărturisirea și apărarea credinței ortodoxe, precum și să-și expună intenția în scris”, a relatat unul din membrii grupului de inițiativă, Maxim Abgaș.

În cazul în care Mitropolitul nu se va expune în scris sau se va răzgîndi, enoriașii susțin, că se va repeta starea de rugăciune de vara aceasta, din fața Parlamentului, doar că acum vor merge în fața Mitropoliei Moldovei. Deocamdată, Mitropolia nu a anunțat public despre întrunirea cu enoriașii și intenția de a desfășura o adunare generală a BOM.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?