Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Igor Dodon propune o zi de doliu, un monument sau o stradă din Chișinău în memoria lui Ivan Bodiul

29 ian. 2013,, 11:40   Societate
2999 1
Foto: simpalsmedia.com
O zi de doliu naţional şi un monument sau o stradă din municipiul Chişinău în memoria fostului prim-secretar al Partidului Comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, Ivan Bodiul. Este propunerea liderului Partidului Socialiști, Igor Dodon.

Dodon a publicat pe blogul personal un mesaj prin care transmite familiei lui Bodiul condoleanțe.

„Ivan Bodiul a condus ţara noastră circa 20 de ani, perioadă în care Moldova a devenit una din cele mai bogate şi progresiste regiuni din spaţiul sovietic şi din Europa de Est. Aşa procese fundamentale ca industrializarea, construcţia locuinţelor, dezvoltarea agricolă, renovarea tehnologică, ascensiunea culturală şi educaţională, avîntul ştiinţific şi modernizarea Moldovei s-au produs în perioada guvernării lui Ivan Bodiul”, se menționează în mesaj.

Totodată, Igor Dodon specifică că „majoritatea construcţiilor, reţelele de infrastructură şi imaginea bună în spaţiul ex-socialist pe care o mai are Moldova sînt opera aptitudinilor de administrator ale lui Ivan Bodiul”.

„Considerăm că îi datorăm acestui mare lider moldovean o zi de doliu naţional şi un monument sau o stradă în municipiul Chişinău”, a spus Dodon.

Ivan Bodiul a decedat duminică dimineață, 27 ianuarie, la vîrsta de 95 de ani. El poate fi considerat cel mai longeviv prim-secretar al Partidului Comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?