X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Concluzia Forumului Economic Mondial de la Davos: Criza din Europa este departe de a se fi terminat şi nici măcar nu a ajuns la apogeu

29 ian. 2013,, 08:30   Externe
3064 1
Foto: ibtimes.com
În pofida optimismului de pe pieţele financiare, care se bucură din nou de lichiditate, şi al celui afişat de unii lideri europeni, Europa nu a ieşit încă din criză şi vor trece ani buni pînă cînd economia se va vindeca, iar problema şomajului, ajuns la niveluri istorice, va fi depăşită.

Pînă atunci însă, unul dintre cele mai mari riscuri pentru Europa este cel ca liderii şi politicienii să se complacă în actuala situaţie. Acestea sînt concluziile care se desprind din discuţiile de la Forumul Economic Mondial de la Davos, prilej anual de întîlnire dintre elita politică şi cea a oamenilor de afaceri.

"Este o diferenţă clară între pieţele financiare, care cred că multe probleme au fost rezolvate, şi personajele din economia reală, în special guvernele. Este foarte periculos să anunţi sfîrşitul crizei pentru că astfel s-ar compromite imaginea pe care companiile, populaţia şi sindicatele trebuie s-o aibă despre criză pentru a trece de aceasta", a declarat Anders Borg, ministrul suedez de finanţe. Afirmaţiile au fost făcute după o întîlnire cu uşile închise între şefii unora dintre celei mai mari bănci ale lumii, oficiali guvernamentali, guvernatori de bănci centrale şi reprezentanţi ai uniunilor sindicale, scrie agenţia Thomson Reuters.

Suedia nu este stat membru al zonei euro, centrul crizei europene, dar Borg este unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai modului în care liderii uniunii monetare gestionează criza izbucnită în 2009.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?