X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Serviciul Vamal: Taxele vamale rămîn aceleaşi, se schimbă procedura

28 ian. 2013,, 16:57   Societate
6269 0
Foto: simpalsmedia.com
Serviciul Vamal nu impune taxe, însă îşi propune să ducă o evidență strictă a mărfurilor, care intră în țară. Aceasta este reacția instituției la ordinul lui Tudor Balițchi, potrivit căruia, începînd cu luna februarie, coletele neînsoțite expediate de către persoanele aflate în străinătate urmează a fi declarate în formă scrisă la vamă și supuse taxei de vămuire. Mai mult, ordinul nu a fost aprobat și nu va intra în vigoare la 1 februarie, relatează NOI.md.

Solicitată de NOI.md, șefa Serviciului de Presă al Serviciului Vamal, Alina Șargu, a declarat că ordinul semnat de Tudor Balițchi nu va influența taxele vamale, ci doar vine să sistematizeze procedura astfel ca instituția să aibă un control mai riguros și să evite cazurile de contrabandă prin intermediul coletelor neînsoțite.

Șargu a mai menționat, că acesta nu a fost definitivat, de aceea nu va intra în vigoare de la data de 1 februarie curent. „Miercuri va avea loc o teleconferință cu diaspora, în cadrul căreia vor avea posibilitatea să-şi expună părerea, după care ordinul urmează a fi coordonat cu toate instituțiile abilitate și aprobat într-o ședință a Guvernului”,‒ a spus Șargu.

Potrivit ordinului directorului Serviciului Vamal, înaintat spre avizare, persoanele care vor expedia bagaje neînsoţite din străinătate, vor fi obligaţi să completeze un formular, însoţit de copia buletinului sau paşaportului expeditorului. Totodată, în baza noilor prevederi, vameșii vor avea dreptul de a desface coletele pentru a verifica corespunderea conținutului acestora cu declarația vamală completată de expeditor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?