Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Două tentative de contrabandă cu o tonă de pește viu, anihilate la Căușeni

28 ian. 2013,, 16:13   Societate
4097 0
Foto: presalocala.com
Două cazuri de transportare ilicită a peste o tonă de pește viu au fost anihilate în ultimele 24 de ore de către colaboratorii vamali ai Biroului vamal Bender și echipele mobile a Serviciului Vamal. Cele două tentative de încălcare a regulilor vamale au fost depistate pe traseul Bender-Căuşeni, în ambele cazuri marfa fiind confiscată, iar contravenienților fiindu-le aplicate amenzi de o mie de lei fiecare, relatează NOI.md.

În primul caz, șoferul unui „WV”, în vîrstă de 36 de ani a fost stopat de către grupa operativă a Biroului Vamal Bender și angajaţilor poliţiei, la intrarea în orașul Căuşeni. În cadrul controlului efectuat, au fost depistate mai multe lăzi cu circa 530 de kg de peşte viu. Potrivit declaraţiilor șoferului originar din Anenii Noi, marfa a fost procurată din regiunea transnistreană, fiind introdusă prin eludarea de la controlul vamal.

Alte 500 kg de peşte viu au fost reţinute de către echipajul echipelor mobile a sectorului Centru al Serviciului Vamal, în apropiere de satul Plopi, raionul Căuşeni. În jurul orei 6:00, colaboratorii vamali au stopat un microbuz la volanul căruia se afla un bărbat în vîrstă de 32 de ani, originar din raionul Anenii Noi. În acest caz, la fel, marfa a fost procurată din partea stîngă a Nistrului, fără careva acte de proveniență şi introdusă prin ocolirea posturilor vamale și eschivare de la achitarea taxelor de import.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?