X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Cameron face aluzii la destrămarea UE

18 ian. 2013,, 12:15   Externe
3149 0
Foto: obzormd.com
Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană dacă autorităţile UE nu vor accepta modificarea formulei de participare a regatului în uniune. Despre aceasta se menţionează în discursul premierului David Cameron, pe care acesta urma să-l rostească astăzi în Olanda.

Se aştepta că în Olanda şeful Guvernului britanic va oferi un răspuns clar privind relaţiile ţării sale cu UE în anii apropiaţi.

Cameron din nou a dat de înţeles că ar vrea ca pe viitor Marea Britanie să joace un rol important şi activ în UE.

Totodată, în cazul păstrării actualelor disensiuni în interiorul UE această perspectivă arată puţin probabil.

Potrivit lui Cameron, principalele probleme ale UE sunt criza economică, competitivitatea insuficientă şi reducerea susţinerii populaţiei privind ideea Europei federative.

„Dacă status-quo se va păstra, există pericolul că proiectul european se poate prăbuşi - se menţionează în discurs. Ignorarea problemelor existente îi va impune pe britanici să se mişte în direcţia părăsirii UE”.

„Nu vreau să se întîmple aceasta, - a recunoscut Cameron. Doresc succese Europei unite şi tind spre un asemenea format de relaţii, care ne va permite să ne menţinem în UE. În acest mod, pentru păstrarea Marii Britanii în UE însăşi uniunea trebuie să se schimbe”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?